Publikavimo data: 2025-08-17
Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis
Žuvis būna labai kvapni ir minkšta. Šiam receptui reikia paprastų ingredientų, kurių galima rasti kiekvienos namų šeimininkės šaldytuve.
Žingsnis 1
Išvalykite, išdarinėkite ir nuplaukite žuvis.
Žingsnis 2
Žirklėmis nukirpkite pelekus.
Žingsnis 3
Žuvyje padarykite 0,5 cm gylio pjūvius.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį žiedais.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite ant jos žuvį. Žuvį gausiai pasūdykite. Į žuvies vidų sudėkite citrinos sultyse išmirkytus svogūnų žiedus, lauro lapus ir raudonėlio pipirus. Pagardinkite druska.
Žingsnis 6
Ant žuvies pabarstykite likusį svogūną ir lauro lapą. Apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 7
Suvyniokite žuvį į foliją ir 20-25 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Jei žuvis didesnė, kepimo laiką pailginkite. Mano žuvis sveria 1,5 kilogramo. Paruoštos žuvies mėsa turi lengvai atsiskirti nuo kaulų ir būti vienodai baltos spalvos.
Kategorijos