Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis

Žuvis būna labai kvapni ir minkšta. Šiam receptui reikia paprastų ingredientų, kurių galima rasti kiekvienos namų šeimininkės šaldytuve.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis Žingsnis 1
Išvalykite, išdarinėkite ir nuplaukite žuvis.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis Žingsnis 2
Žirklėmis nukirpkite pelekus.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis Žingsnis 3
Žuvyje padarykite 0,5 cm gylio pjūvius.

Žingsnis 4

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis Žingsnis 4
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį žiedais.

Žingsnis 5

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite ant jos žuvį. Žuvį gausiai pasūdykite. Į žuvies vidų sudėkite citrinos sultyse išmirkytus svogūnų žiedus, lauro lapus ir raudonėlio pipirus. Pagardinkite druska.

Žingsnis 6

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis Žingsnis 6
Ant žuvies pabarstykite likusį svogūną ir lauro lapą. Apšlakstykite citrinos sultimis.

Žingsnis 7

Orkaitėje kepta švelni jūros žuvis Žingsnis 7
Suvyniokite žuvį į foliją ir 20-25 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Jei žuvis didesnė, kepimo laiką pailginkite. Mano žuvis sveria 1,5 kilogramo. Paruoštos žuvies mėsa turi lengvai atsiskirti nuo kaulų ir būti vienodai baltos spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Jūrų asilas kryžkelėje., receptų knyga, orkaitėje kepama žuvis, jūsų receptai, vakarienė, pietūs, mažai kalorijų, yra bendrų alergenų., paprastai, kepti patiekalai, žuvies patiekalai, antrieji kursai

Kategorijos