Publikavimo data: 2024-09-16
Paprastas meduolių receptas
Meduolių kepimo procesas nėra sudėtingas, jei laikotės veiksmų sekos. Taip pat naudinga žinoti kai kuriuos gaminimo ypatumus. Pavyzdžiui, sviestą iš šaldytuvo reikia išimti iš anksto, kad jis taptų kambario temperatūros. Jo negalima kaitinti mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Norint meduoliams suteikti tamsią spalvą, į tešlą dedama kakavos miltelių. Pyragaičius galima paruošti iš anksto ir patiekti atvykus svečiams. Meduolių galiojimo laikas - 90 dienų.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į trintuvo dubenį sudėkite sviestą, cukrų ir porą minučių plakite. Tada įmuškite kiaušinį ir toliau plakite. Supilkite medų ir plakite dar porą minučių. Gautą mišinį perkelkite į atskirą dubenį ir maišydami pamažu suberkite sausus ingredientus. Gautą tešlą dėkite ant lygaus paviršiaus, pabarstykite miltais ir toliau minkykite rankomis. Suvyniokite tešlą į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Tada 1-2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite ant jo tešlą. Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio. Tada naudokite formeles būsimiems meduoliams gaminti. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atsargiai sudėkite ant jos paruoštus meduolius. Dėkite į įkaitintą orkaitę 10-15 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kategorijos