Paprasti gavėnios meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Paprasti gavėnios meduoliai

Imbieriniai meduoliai tradiciškai kepami Naujųjų metų išvakarėse ir Kalėdų dieną. Yra daugybė jų gaminimo variantų. Siūlome jums vegetarišką meduolių versiją. Patiekalas gaunasi ne mažiau skanus ir kvapnus. Tokius meduolius galima patiekti su arbata, kava arba kakava. Meduoliai taip pat gali būti puiki dovana draugams ir šeimos nariams.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
325 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
59 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Paprasti gavėnios meduoliai Žingsnis 1
Kvietinius miltus persijokite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną. Išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite vandenį, augalinį aliejų ir cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Gautą mišinį supilkite į dubenį su sausais ingredientais. Išminkykite vientisą, elastingą tešlą.

Žingsnis 2

Paprasti gavėnios meduoliai Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Iškočiokite tešlą 5-7 mm storio sluoksniu.

Žingsnis 3

Paprasti gavėnios meduoliai Žingsnis 3
Meduolių formas išpjaukite specialia formele. Sudėkite likusias tešlos atraižas, išminkykite ir vėl iškočiokite. Iš likusios tešlos išpjaukite meduolius.

Žingsnis 4

Paprasti gavėnios meduoliai Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Ant jo sudėkite meduolius.

Žingsnis 5

Paprasti gavėnios meduoliai Žingsnis 5
Pasiųskite meduolius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 15 minučių. Leiskite meduoliams atvėsti

Žingsnis 6

Paprasti gavėnios meduoliai Žingsnis 6
Meduolius sudėkite ant lėkštės ir apibarstykite cukraus pudra. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos