Publikavimo data: 2025-08-20
Paprasti gavėnios meduoliai
Imbieriniai meduoliai tradiciškai kepami Naujųjų metų išvakarėse ir Kalėdų dieną. Yra daugybė jų gaminimo variantų. Siūlome jums vegetarišką meduolių versiją. Patiekalas gaunasi ne mažiau skanus ir kvapnus. Tokius meduolius galima patiekti su arbata, kava arba kakava. Meduoliai taip pat gali būti puiki dovana draugams ir šeimos nariams.
Žingsnis 1
Kvietinius miltus persijokite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną. Išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite vandenį, augalinį aliejų ir cukrų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Gautą mišinį supilkite į dubenį su sausais ingredientais. Išminkykite vientisą, elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Iškočiokite tešlą 5-7 mm storio sluoksniu.
Žingsnis 3
Meduolių formas išpjaukite specialia formele. Sudėkite likusias tešlos atraižas, išminkykite ir vėl iškočiokite. Iš likusios tešlos išpjaukite meduolius.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Ant jo sudėkite meduolius.
Žingsnis 5
Pasiųskite meduolius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 15 minučių. Leiskite meduoliams atvėsti
Žingsnis 6
Meduolius sudėkite ant lėkštės ir apibarstykite cukraus pudra. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos