Publikavimo data: 2025-08-20
Paprasti ir skanūs imbieriniai meduoliai, kurie kepa iš karto
Europos šalyse vienas spalvingiausių Kalėdų švenčių simbolių yra meduoliai. Imbierinės tešlos figūrėlės parduodamos mugėse, parduotuvėse ir kavinėse. Tačiau geriau tokius meduolius išsikepti namuose. Šiltas ir saldžiai aštrus šviežių meduolių aromatas pripildys namus stebuklingos šventinės atmosferos.
Žingsnis 1
Persijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir maltą imbierą. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Į miltus sudėkite sviestą, cinamoną ir imbierą. Sviestą šakute įtrinkite į miltus.
Žingsnis 3
Į sudėtines dalis įmuškite kiaušinį ir medų. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į ploną blyną ir sausainių formele išpjaukite meduolius. Pavyzdžiui, snaigės forma.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant viršaus sudėkite meduolius. Pašaukite kepti į 170 laipsnių temperatūrą. Apytikslė kepimo trukmė - 10-12 minučių. Paruošti meduoliai neturi būti minkšti. Jie turėtų būti traškūs.
Žingsnis 6
Giliame dubenyje atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir citrinos sultis suplakite mikseriu. Meduoliams puošti skirtas glajus paruoštas.
Žingsnis 7
Išimkite paruoštus meduolius iš kepimo skardos ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 8
Papuoškite imbierinius meduolius glajumi ir pakvieskite draugus į arbatos vakarėlį.
Kategorijos