Publikavimo data: 2025-08-19
Paprasti ir skanūs imbieriniai meduoliai su paruoštu glajumi
Daugelyje Europos šalių meduoliai yra Naujųjų metų ir Kalėdų simbolis. Saldus ir aromatingas skanėstas kepamas namuose ir parduodamas parduotuvėse bei krautuvėlėse. Meduoliai tokie populiarūs, kad apie juos kuriamos pasakos, dainos ir eilėraščiai. Iš tiesų, kas galėtų būti abejingas traškiam saldžiam skanėstui - namukų, žmogeliukų ir kitų įvairių figūrėlių, papuoštų glajumi, formoms.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinį ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Suberkite miltus, cinamoną, maltą imbierą ir išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą per naktį arba aštuonioms valandoms.
Žingsnis 4
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją plonu sluoksniu.
Žingsnis 5
Būsimų meduolių formas išpjaukite sausainių formelėmis. Dėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite orkaitėje 10-12 minučių 170 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Jei po 10-12 minučių meduoliai minkšti, dėkite juos atgal į orkaitę dar porai minučių. Paruošti meduoliai turi būti traškūs.
Žingsnis 6
Perkelkite meduolius ant medinės lentelės ir leiskite jiems atvėsti prieš puošdami glajumi. Nedekoruokite karštų meduolių, nes glajus ištirps ir išsisklaidys.
Žingsnis 7
Papuoškite meduolius glajumi ir patiekite su arbata. Gero apetito!
Kategorijos