Paprasti meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Paprasti meduoliai

Naminiai meduoliai yra skanūs, o jų gaminimo procesas nėra sudėtingas. Meduolių tešla paruošiama iš anksto. Prieš kepant ją reikia bent 6-8 valandoms įdėti į šaldytuvą, kad ji įgautų reikiamą konsistenciją. Miltų kiekis gali šiek tiek skirtis nuo nurodyto recepte - reikėtų vadovautis norima tešlos konsistencija. Meduolius kepkite ant tefloninio kilimėlio arba naudokite gerą kepimo popierių.
Gaminimo laikas
775 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
373 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
60 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprasti meduoliai Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Medų, cinamoną, imbierą ir muskatą sudėkite į puodą. Užvirinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Paprasti meduoliai Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol mišinys 2-3 kartus padidės ir pabals. Į kiaušinių masę plona srovele įmaišykite medaus mišinį. Suberkite miltus ir sodą ir išminkykite tešlą iki vientisos konsistencijos. Supilkite tešlą į maišelius ir įdėkite juos į šaldytuvą 6-12 valandų.

Žingsnis 3

Paprasti meduoliai Žingsnis 3
Suformuokite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių miltais, padėkite tešlą ant stalo ir iškočiokite 3-5 mm storio tešlą. Iškirpkite meduolius sausainių formelėmis. Iškirpdami meduolius formeles dėkite kuo arčiau viena kitos, nes bus mažiau tešlos atraižų.

Žingsnis 4

Paprasti meduoliai Žingsnis 4
Iškepkite meduolius. Išpjaustytas figūrėles išdėliokite ant kepimo skardos, darydami atstumus vienas nuo kito, nes meduoliai didėja. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 min. 170 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos