Publikavimo data: 2024-06-24
Paprasti meduoliai
Naminiai meduoliai yra skanūs, o jų gaminimo procesas nėra sudėtingas. Meduolių tešla paruošiama iš anksto. Prieš kepant ją reikia bent 6-8 valandoms įdėti į šaldytuvą, kad ji įgautų reikiamą konsistenciją. Miltų kiekis gali šiek tiek skirtis nuo nurodyto recepte - reikėtų vadovautis norima tešlos konsistencija. Meduolius kepkite ant tefloninio kilimėlio arba naudokite gerą kepimo popierių.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Medų, cinamoną, imbierą ir muskatą sudėkite į puodą. Užvirinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol mišinys 2-3 kartus padidės ir pabals. Į kiaušinių masę plona srovele įmaišykite medaus mišinį. Suberkite miltus ir sodą ir išminkykite tešlą iki vientisos konsistencijos. Supilkite tešlą į maišelius ir įdėkite juos į šaldytuvą 6-12 valandų.
Žingsnis 3
Suformuokite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių miltais, padėkite tešlą ant stalo ir iškočiokite 3-5 mm storio tešlą. Iškirpkite meduolius sausainių formelėmis. Iškirpdami meduolius formeles dėkite kuo arčiau viena kitos, nes bus mažiau tešlos atraižų.
Žingsnis 4
Iškepkite meduolius. Išpjaustytas figūrėles išdėliokite ant kepimo skardos, darydami atstumus vienas nuo kito, nes meduoliai didėja. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 min. 170 °C temperatūroje.
Kategorijos