Publikavimo data: 2025-08-18
Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis
Imbieriniai meduoliai taip pavadinti dėl imbiero skonio ir šiek tiek aštraus imbiero šaknies skonio tešloje. Kad būtų saldesni, dedama melasos arba medaus. Tešlai naudojami įvairūs miltai, o kvietinių miltų didelis privalumas yra tas, kad tešla greičiau pakyla. Nepatartina ilgai kepti meduolių, kuo ilgiau atidėliosite proceso pradžią arba stengsitės nustatyti žemesnę temperatūrą ilgam kepimui, tuo prastesnis gali būti jų skonis.
Žingsnis 1
Sumaišykite cinamoną, vaniliną, miltus, cukrų, alyvuogių aliejų, druską ir sodą iki tirštos masės.
Žingsnis 2
Ištirpinkite medų puode, kol jis taps skystas su trupučiu vandens.
Žingsnis 3
Į tešlos mišinį sudėkite karštą skystą medų ir džiovintą imbierą ir visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į nedidelį, tvirtą rutulį. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Meduolius formuokite, ant viršaus dėkite sultenių įdarą, kad skonis būtų saldesnis, jei liko sviesto ar medaus, galite jį patepti sviestu ar medumi. Šaukite meduolius į orkaitę 15-20 min. 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 6
Galite papuošti meduolius ir patiekti.
Kategorijos