Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis

Imbieriniai meduoliai taip pavadinti dėl imbiero skonio ir šiek tiek aštraus imbiero šaknies skonio tešloje. Kad būtų saldesni, dedama melasos arba medaus. Tešlai naudojami įvairūs miltai, o kvietinių miltų didelis privalumas yra tas, kad tešla greičiau pakyla. Nepatartina ilgai kepti meduolių, kuo ilgiau atidėliosite proceso pradžią arba stengsitės nustatyti žemesnę temperatūrą ilgam kepimui, tuo prastesnis gali būti jų skonis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
339 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
68 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis Žingsnis 1
Sumaišykite cinamoną, vaniliną, miltus, cukrų, alyvuogių aliejų, druską ir sodą iki tirštos masės.

Žingsnis 2

Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis Žingsnis 2
Ištirpinkite medų puode, kol jis taps skystas su trupučiu vandens.

Žingsnis 3

Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis Žingsnis 3
Į tešlos mišinį sudėkite karštą skystą medų ir džiovintą imbierą ir visus ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į nedidelį, tvirtą rutulį. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 5

Meduolius formuokite, ant viršaus dėkite sultenių įdarą, kad skonis būtų saldesnis, jei liko sviesto ar medaus, galite jį patepti sviestu ar medumi. Šaukite meduolius į orkaitę 15-20 min. 180 °C temperatūroje.

Žingsnis 6

Pasninko meduoliai su ruginiais miltais ir sultenėmis Žingsnis 6
Galite papuošti meduolius ir patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos