Publikavimo data: 2024-03-27
Pomidorų sultys žiemai
Pomidorų sultyse išlieka visos pomidoruose esančios naudingosios medžiagos. Pomidorų sultyse yra daug karotinų, kurie mūsų organizme virsta vitaminu A, taip pat beveik visi B grupės vitaminai, daug mineralų ir makroelementų (kalcio, sieros, jodo, kalio). Naminių pomidorų sulčių pagrindu galima ruošti pirmuosius patiekalus, padažus, marinuoti mėsą ir tiesiog gerti savo malonumui.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Pomidorus pertrinkite per sulčiaspaudę arba susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 3
Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite sultis į puodą ir pastatykite ant kaitlentės. Virkite 30 minučių, nugriebkite susidariusias putas.
Žingsnis 5
Supilkite karštas sultis į stiklainį ir užsukite.
Kategorijos