Publikavimo data: 2024-05-25
Populiarūs pipirmėčių meduoliai
Jei mėgstate mėtų skonį, į mėgstamiausių desertų sąrašą įtraukite mėtų meduolius. Jie skanūs, aromatingi ir ilgai išlaiko šviežumą. Šis garsus desertas turi daugybę gerbėjų ir tiek pat paruošimo receptų. Rusiška meduolių versija kepama iš specialios meduolių tešlos, tačiau kiekviena šeimininkė turi teisę savo fantazijos dėka padaryti juos unikalius. Norint išsikepti mėtų meduolių, pakanka laikytis kelių paprastų taisyklių, ir rezultatas pranoks lūkesčius.
Žingsnis 1
Šviežius mėtų lapelius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Sumalkite blenderio dubenyje, tada supilkite kondensuotą pieną ir sumaišykite. Mišinį perkoškite per arbatos sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite 100 g miltų, cukrų ir druską, supilkite karštą pieną, gerai išmaišykite iki vientisos masės, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į atvėsusį kremo pagrindą įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų, įmaišykite rauginimo medžiagą, paruoštas mėtas ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suberkite likusius miltus. Tai darykite keliais etapais, nuolat maišydami. Labai svarbu, kad masė būtų vientisa. Tešla turi būti klampi ir lipni. Tačiau ji turi išlaikyti formą ir neišsipilti, kitaip meduoliai kepdami nepakils. Jei miltų bus per daug, meduoliai kepdami sutrūkinės ir taps kieti.
Žingsnis 4
Darbo paviršių gausiai pabarstykite miltais, pusę tešlos sudėkite ant jo ir iškočiokite 1 cm storio sluoksnį. Formele arba stikline išpjaukite meduolius ir sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 10-15 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo tešlos storio ir meduolio dydžio. Iškeptumą patikrinkite dantų krapštuku.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų, sumaišydami cukraus pudrą, citrinos sultis ir vandenį. Glajaus konsistencija turi būti tiršta ir tiršta. Šiek tiek atvėsusius meduolius konditeriniu teptuku aptepkite glajumi ir palikite išdžiūti.
Kategorijos