Publikavimo data: 2025-08-17
PP imbieriniai sausainiai su imbieru ir cukruotais vaisiais
Imbieriniai meduoliai yra pagrindinis Kalėdų skanėstas. O jei jie dar ir sveiki, tai ypač vertingi. Recepte naudojamas medus, kuris kepdamas suteikia neįtikėtiną skonį, o derinant su tokiais prieskoniais kaip imbieras ir cinamonas, šio patiekalo sėkmė garantuota. Patiekalui šviežumo ir vaisiškumo suteiks cukruoti vaisiai. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui, taip pat priimant svečius.
Žingsnis 1
Į medų įmaišykite imbierą. Ištirpinkite sviestą. Sudėkite medų ir imbierą. Tada sumaišykite miltus su soda ir persijokite. Miltus suberkite į medų ir sviestą, tada įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Sudėkite cukruotus vaisius. Tešla bus šiek tiek lipni prie rankų.
Žingsnis 2
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą 5-6 mm storio sluoksniu, suformuokite mažus meduoliukus.
Žingsnis 3
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite meduolius į formą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite, kol iškeps. Meduoliai taps auksinės spalvos. Leiskite jiems atvėsti formoje. Atvėsę jie bus kietesni.
Kategorijos