PP imbieriniai sausainiai su imbieru ir cukruotais vaisiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

PP imbieriniai sausainiai su imbieru ir cukruotais vaisiais

Imbieriniai meduoliai yra pagrindinis Kalėdų skanėstas. O jei jie dar ir sveiki, tai ypač vertingi. Recepte naudojamas medus, kuris kepdamas suteikia neįtikėtiną skonį, o derinant su tokiais prieskoniais kaip imbieras ir cinamonas, šio patiekalo sėkmė garantuota. Patiekalui šviežumo ir vaisiškumo suteiks cukruoti vaisiai. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui, taip pat priimant svečius.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
385 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

PP imbieriniai sausainiai su imbieru ir cukruotais vaisiais Žingsnis 1
Į medų įmaišykite imbierą. Ištirpinkite sviestą. Sudėkite medų ir imbierą. Tada sumaišykite miltus su soda ir persijokite. Miltus suberkite į medų ir sviestą, tada įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Sudėkite cukruotus vaisius. Tešla bus šiek tiek lipni prie rankų.

Žingsnis 2

PP imbieriniai sausainiai su imbieru ir cukruotais vaisiais Žingsnis 2
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą 5-6 mm storio sluoksniu, suformuokite mažus meduoliukus.

Žingsnis 3

PP imbieriniai sausainiai su imbieru ir cukruotais vaisiais Žingsnis 3
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite meduolius į formą.

Žingsnis 4

PP imbieriniai sausainiai su imbieru ir cukruotais vaisiais Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite, kol iškeps. Meduoliai taps auksinės spalvos. Leiskite jiems atvėsti formoje. Atvėsę jie bus kietesni.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos