Publikavimo data: 2025-08-18
PP meduoliai
Meduoliai kilę iš žodžio "aštrus". Tai reiškia, kad pridėta tam tikrų prieskonių ar prieskonių. O pirmasis prieskonis, kurio buvo dedama į tešlą, buvo medus. Tačiau pirmieji trapūs meduoliai su deginto imbiero priedu pradėti kepti Didžiojoje Britanijoje. O daug vėliau į medaus pagrindu pagamintą tešlą imta dėti cinamono. Taigi šis receptas sujungia skirtingas epochas. Ir jame derinami skirtingų šalių receptai. Ir mes esame tikri, kad mūsų receptas patiks visos šeimos skoniui.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite visus sausus ingredientus. cinamoną, imbierą, miltus ir sodą. Visą mišinį persijokite. Tada sausus ingredientus sumaišykite su sviestu. Paverskite į trupinius. Tada įmaišykite reikiamą kiekį medaus, kiaušinį ir užminkykite tešlą. Sudėkite cukruotus vaisius ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Patepkite stalą aliejumi ir iškočiokite tešlą 5-6 mm storio sluoksniu, išpjaukite mažus apskritimus ir suformuokite meduoliukus.
Žingsnis 3
Ištepkite formą aliejumi ir perkelkite meduolius į formą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 15-20 minučių. Išėmę iš orkaitės, meduoliai bus labai minkšti. Leiskite jiems šiek tiek atvėsti ant kepimo skardos ir tik atvėsusius perkelkite į lėkštę.
Kategorijos