Rudens meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Rudens meduoliai

Imbieriniai meduoliai su prieskoniais puikiai tiks prie pieniškos kavos ir sušildys jus rudens ir žiemos peršalimo ligų metu. Dėl prieskonių įvairovės kepiniai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi. Badianas stimuliuoja skrandį ir gerina virškinimą. Kardamonas padeda šalinti cholesterolį ir turi daug antioksidantų. Gvazdikėliai mažina raumenų spazmus. Apskritai visi recepte esantys prieskoniai teigiamai veikia nervų sistemą, atpalaiduoja ir ramina, o tai ypač svarbu rudenį.
Gaminimo laikas
530 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
373 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.32/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rudens meduoliai Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą ir medų. Kaitinkite medų puode ant silpnos ugnies, bet neužvirkite. Suberkite prieskonius, žievelę ir druską. Po to į puodą sudėkite sviestą. Vėl kaitinkite, kol sviestas ištirps. Nukelkite mišinį nuo ugnies, supilkite sodą, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti.

Žingsnis 2

Rudens meduoliai Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Cukrų ir kiaušinius išplakite iki putų ir sumaišykite su medaus mišiniu. Išmaišykite. Supilkite miltus, išmaišykite tešlą. Padėkite ją į šaldytuvą per naktį.

Žingsnis 3

Rudens meduoliai Žingsnis 3
Paruoškite formeles meduoliams formuoti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Šaltą tešlą iškočiokite 3-5 mm storio. Supjaustykite ją formelėmis. Gautas formeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 8-10 min. pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos