Publikavimo data: 2024-06-08
Saldžių džiovintų vaisių sriuba
Vaisių sriuba - tai saldumynų skanėstas ir kartu sveikas patiekalas. Ji patiekiama ir karšta, ir šalta. Įvairios šalys turi savo tradicinius receptus. Pavyzdžiui, Skandinavijos šalyse populiari saldi džiovintų vaisių sriuba. Ji paprastai ruošiama žiemą ir patiekiama pusryčiams. Klasikiniame recepte naudojami abrikosai, sultenės ir džiovintos slyvos. Džiovinti vaisiai verdami obuolių sultyse, o kaip tirštiklis naudojamas krakmolas.
Žingsnis 1
Išvirkite džiovintus vaisius. Sudėkite sultenes, abrikosus ir džiovintas slyvas į puodą, supilkite obuolių sultis. Įjunkite mažą ugnį ir virkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, maždaug 1 valandą.
Žingsnis 2
Sutirštinkite sriubą. Krakmolą ištirpinkite pusėje puodelio vandens iki vientisos masės. Įpilkite į karštą sriubą plona srovele, nuolat maišydami. Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite ir nukelkite sriubą nuo ugnies.
Kategorijos