Saldžių džiovintų vaisių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Saldžių džiovintų vaisių sriuba

Vaisių sriuba - tai saldumynų skanėstas ir kartu sveikas patiekalas. Ji patiekiama ir karšta, ir šalta. Įvairios šalys turi savo tradicinius receptus. Pavyzdžiui, Skandinavijos šalyse populiari saldi džiovintų vaisių sriuba. Ji paprastai ruošiama žiemą ir patiekiama pusryčiams. Klasikiniame recepte naudojami abrikosai, sultenės ir džiovintos slyvos. Džiovinti vaisiai verdami obuolių sultyse, o kaip tirštiklis naudojamas krakmolas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Saldžių džiovintų vaisių sriuba Žingsnis 1
Išvirkite džiovintus vaisius. Sudėkite sultenes, abrikosus ir džiovintas slyvas į puodą, supilkite obuolių sultis. Įjunkite mažą ugnį ir virkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, maždaug 1 valandą.

Žingsnis 2

Saldžių džiovintų vaisių sriuba Žingsnis 2
Sutirštinkite sriubą. Krakmolą ištirpinkite pusėje puodelio vandens iki vientisos masės. Įpilkite į karštą sriubą plona srovele, nuolat maišydami. Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišykite ir nukelkite sriubą nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos