Publikavimo data: 2024-02-04
Salotos "Granatų apyrankė" receptas
Galima tik spėlioti, kaip atsirado šis patiekalas. Tiesa viena: jo išvaizda leidžia manyti, kad tas, kas jį gamino, patiekdamas norėjo sukelti tikrą sensaciją. Matyt, tai pavyko, antraip "Granatų apyrankės" receptas nebūtų tapęs toks populiarus. Ingredientų sąrašas gali šiek tiek skirtis, privalomas tik sultingų ir ryškių granatų grūdelių sluoksnis.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir kelis kartus nuplaukite po šaltu vandeniu. Nulupkite morkas. Atskirkite granatų sėklas. Kad tai padarytumėte greitai, perpjaukite granatą į ketvirčius, sudėkite į metalinį dubenį, uždenkite antrą dubenį ir gerai pakratykite. Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais. Paruoškite formą su skylute viduryje.
Žingsnis 2
Bulves, burokėlius ir morkas išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada daržoves atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo lentelės. Agurką taip pat sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas: ant formos dugno sudėkite vištienos krūtinėlę ir ištepkite ją majonezu. Tada majonezu apliekite virtas daržoves.
Žingsnis 5
Paskutiniai sluoksniai - kiaušiniai ir agurkai. Viršutinį sluoksnį aptepkite majonezu ir tolygiai paskirstykite granatų grūdelius.
Žingsnis 6
Palikite salotas šaldytuve 1 valandai, tada patiekite.
Kategorijos