Publikavimo data: 2024-04-17
Šaltalankių punšas
Visi žino apie naudingąsias šių Sibiro uogų savybes, tačiau net ir saldžią šaltalankių uogienę dėl sėklų ir gydomojo skonio mėgsta nedaugelis. O karštas nealkoholinis šaltalankių punšas tikrai patiks mėgstantiems šildančius gėrimus. Šaltalankių punšo receptas leidžia išsaugoti visus šviežių uogų privalumus, o pats gėrimas džiugins maloniu, ryškiu ir linksmu vaisių ir prieskonių skonių deriniu.
Žingsnis 1
Paruoškite punšą. Susmulkinkite šaltalankius smulkintuvu ir atskirkite sultis nuo kauliukų ir odelės naudodami sietelį. Sultis supilkite į atskirą indą, o likusį mišinį sudėkite į puodą. Perpjaukite vaisius per pusę ir išspauskite sultis. Į puodą sudėkite citrinos ir apelsino žieveles. Supilkite sultis į šaltalankių sultis. Į puodą su vaisių likučiais supilkite vandenį ir užvirinkite. Verdančiame vandenyje ištirpinkite cukrų. Į jį suberkite maltus prieskonius ir sultis. Išmaišykite. Šiek tiek atvėsinkite ir nuovirą perkoškite per sietelį. Šaltalankių punšą išpilstykite į stiklines.
Kategorijos