Publikavimo data: 2024-06-24
Šefo naujametiniai meduoliai.
Naujųjų metų išvakarėse pradžiuginkite savo šeimą šviežiai iškeptais meduoliais. Jie atrodo labai spalvingai ir šventiškai. Juos lengva pagaminti, be to, smagu juos gaminti kartu su vaikais.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite medų, suberkite cukrų ir tarkuotą imbierą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, kad medus ištirptų ir taptų skystas, bet neužvirtų. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite vandens vonelėje, kad temperatūra neviršytų 40 °C.
Žingsnis 2
Sumaišykite visus miltus, druską, kepimo miltelius, prieskonius ir kakavos miltelius. Į miltus įmaišykite sviestą, kol susidarys sviesto ir miltų trupiniai. Įmaišykite imbierinį medų ir kiaušinį. Išminkykite iki vientisos, glotnios tešlos. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Darbo stalą pabarstykite miltais, iškočiokite 4-5 mm storio tešlą, formelėmis išpjaukite meduolius ir perkelkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu.
Žingsnis 4
Įjunkite konvekcinį režimą ir įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Dėkite sausainius į orkaitę. Kepkite 7-9 minutes, kol tešla šiek tiek pakeis spalvą ir sutirštės.
Kategorijos