Publikavimo data: 2024-06-22
Sezamo griuvėsiai.
Šiuos bandeles bandėme gaminti su mama, kai vidurinėje mokykloje man reikėjo ko nors pasiimti pusryčiams ir pietums mokykloje. Buvo labai sotūs ir skanūs. Nuo to laiko šiuos bagelius gaminame dažnai, juos galima valgyti kaip užkandį arba gaminti svečiams kaip priedą prie arbatos vakarėlio.
Žingsnis 1
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir padalykite į mažus trikampėlius. Jei tešla prilimpa prie stalo, patepkite stalo paviršių augaliniu aliejumi. Jei tešla prilimpa prie delnų, pabarstykite tešlą trupučiu kvietinių miltų.
Žingsnis 2
Įdarą dėkite ant platesnio trikampio krašto. Nuo plačiojo trikampio krašto pradėkite sukti (kaip ritinėlį) link siaurojo krašto. Stebėkite, kad įdaras neišbėgtų (jei tai uogienė). Suvyniotus bandeles iš viršaus aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 3
Sudėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite bandeles ir patikrinkite, ar jos iškepusios. Jei jie dar neiškepę, dėkite juos atgal į orkaitę dar 5-7 minutėms ir sumažinkite temperatūrą iki minimalios.
Kategorijos