Publikavimo data: 2024-06-09
Skanios dešrelės tešloje
Visiems gerai pažįstamas vienas mėgstamiausių pyragaičių - dešrelės tešloje, apkeptos ir kvepiančios, puikus užkandis. Pirmą kartą ji atsirado Vokietijoje, dešrelių gimtinėje, kur rūkyta dešra miltiniame apvalkale buvo vadinama "dešrele chalate". Vėliau britai pasiskolino receptą, jį šiek tiek patobulino ir per Kalėdas patiekė dešreles, iš pradžių įvyniotas į šoninę, o paskui į tešlą.
Žingsnis 1
Atšildytą tešlą supjaustykite ilgomis plonomis vienodo pločio juostelėmis, kiekvieną dešrelę suvyniokite į tešlą, dešrelę apvyniodami tešlos juostele.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite dešreles, suplakite kiaušinio trynį ir aptepkite tešlą, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje viršutiniu/apatiniu režimu 20 minučių, kol apskrus.
Kategorijos