Publikavimo data: 2024-06-24
Skanūs imbieriniai meduoliai
Skanūs meduoliai yra puikus desertas prie arbatos. Produktų gamybos technologija numato tešlos paruošimą su prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis. Pirmasis meduolių priedas buvo medus, imbiero pradėta dėti Didžiojoje Britanijoje, Mackett Drayton mieste XVII a. Visoje Europoje skanėstas tapo žinomas XVIII a. Jis yra labai trapus, plonas ir kepant nekeičia savo formos. Šventėms meduoliai dažnai ruošiami žmonių ir namų pavidalo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą sudėkite medų ir prieskonius ir užvirinkite mišinį. Tada nukelkite nuo ugnies ir sumaišykite su sviestu, atvėsinkite. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų, plakite mikseriu iki purumo. Tada atsargiai supilkite sviestą ir medų į kiaušinius. Tada į ingredientus suberkite miltus ir sodą, išminkykite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą 8 valandoms.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Paruoštą tešlą iškočiokite ne storesnę kaip 0,4 cm storio. Išpjaukite sausainius naudodami formeles, stiklinę arba rankomis su peiliu. Paruoštus sausainius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 15 minučių.
Kategorijos