Publikavimo data: 2025-08-17
Skanūs meduoliai namuose
Senamadiški meduoliai - puikus skanėstas, kurį galima turėti po ranka per šventes. Yra daugybė variantų - nuo tamsių, gaminamų su degintu cukrumi, iki lengvų ir švelnių, mėtų ar apelsinų skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, imbierą ir kakavos miltelius. Į šį mišinį įmuškite kiaušinius ir išmaišykite plaktuvu. mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, supilkite į sumaišytą mišinį ir išmaišykite. Medų taip pat reikėtų pašildyti, kad jis taptų skystesnis. Įpilkite jį paskutinį ir gerai išminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą porai valandų (bent 30 minučių).
Žingsnis 2
Išimkite tešlą, įjunkite 190 laipsnių orkaitę. Ir pradėkite daryti stebuklus. Pasirinkite gražią formą, iškočiokite tešlą ir išspauskite formeles. Likusias dalis vėl iškočiokite ir panaudokite.
Žingsnis 3
Perkelkite gabalėlius į kepimo indą ir 10-15 minučių pašaukite į orkaitę. Išimkite ir perkelkite į šaltą indą, kad kepimo procesas sustotų.
Žingsnis 4
Skanūs meduoliai namuose jau paruošti. Skanios savaitės dienos!
Kategorijos