Publikavimo data: 2025-08-20
Skanūs meduoliai namuose
Skanūs meduoliai gali ir turi būti ruošiami pagal seną rusišką receptą. Anksčiau gamindavo kreminius meduolius - į karštą medų supildavo ruginius miltus ir kremą 3-4 savaites laikydavo 4 laipsnių temperatūroje. Jis subręsdavo ir susidarydavo kokybiškai kitokios sudėties tešla.
Žingsnis 1
Pagrindą paruoškite iš anksto. Gerai pašildykite medų vandens vonelėje, palaikykite apie 10 minučių, kad medus sušiltų. Tada supilkite jį ant persijotų ruginių miltų. Išmaišykite, kad iš medaus ir miltų susidarytų tešla. Perpilkite į patogų indą ir padėkite į šaldytuvą. Pačiame dugne porai savaičių. Atėjus tinkamam laikui, išimkite pagrindą, sudėkite visus kitus ingredientus. Atsižvelkite į tai, kad lengviau dirbti su suminkštintu sviestu. Išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol įkaista orkaitė.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite kočėlu iki pusės centimetro aukščio. Būsimus meduolius formuokite sausainių formelėmis.
Žingsnis 3
Perkelkite ruošinius į kepimo formą ir 10-15 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 4
Skanūs meduoliai namuose jau paruošti.
Kategorijos