Skanūs meduoliai namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Skanūs meduoliai namuose

Skanūs meduoliai gali ir turi būti ruošiami pagal seną rusišką receptą. Anksčiau gamindavo kreminius meduolius - į karštą medų supildavo ruginius miltus ir kremą 3-4 savaites laikydavo 4 laipsnių temperatūroje. Jis subręsdavo ir susidarydavo kokybiškai kitokios sudėties tešla.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
372 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Skanūs meduoliai namuose Žingsnis 1
Pagrindą paruoškite iš anksto. Gerai pašildykite medų vandens vonelėje, palaikykite apie 10 minučių, kad medus sušiltų. Tada supilkite jį ant persijotų ruginių miltų. Išmaišykite, kad iš medaus ir miltų susidarytų tešla. Perpilkite į patogų indą ir padėkite į šaldytuvą. Pačiame dugne porai savaičių. Atėjus tinkamam laikui, išimkite pagrindą, sudėkite visus kitus ingredientus. Atsižvelkite į tai, kad lengviau dirbti su suminkštintu sviestu. Išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol įkaista orkaitė.

Žingsnis 2

Skanūs meduoliai namuose Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite kočėlu iki pusės centimetro aukščio. Būsimus meduolius formuokite sausainių formelėmis.

Žingsnis 3

Skanūs meduoliai namuose Žingsnis 3
Perkelkite ruošinius į kepimo formą ir 10-15 minučių pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 4

Skanūs meduoliai namuose Žingsnis 4
Skanūs meduoliai namuose jau paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos