Publikavimo data: 2024-09-16
Skanūs meduoliai su džiovintu imbieru
Pirmą kartą Europoje meduoliai pasirodė 992 m., kai armėnų vienuolis Grigalius Makaras, kelerius metus gyvenęs Prancūzijoje, išmokė vietinius krikščionis, kaip gaminti kepinius su prieskoniais. Po kelių šimtmečių aromatingų kepinių receptas paplito po visą pasaulį, o dabar, XXI amžiuje, meduoliai puošia daugelio šeimų stalus. Dažniausiai į tešlą kartu su cukrumi dedama medaus, o kartu su imbieru - cinamono ir kakavos miltelių.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Sviestą ir cukraus pudrą plakite mikseriu apie 3 min. dideliu greičiu. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir supilkite medų. Išplakite. Tada suberkite sodą, imbierą ir cinamoną. Išmaišykite. Sumaišykite miltus ir kakavą ir suberkite į skystus ingredientus. Vėl išmaišykite mikseriu. Užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Ištraukite tešlą ir iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Iškirpkite norimos formos meduolius ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol iškeps.
Kategorijos