Publikavimo data: 2024-05-25
Skanūs meduoliai su medumi
Šis desertas žinomas visame pasaulyje, tačiau kiekvienoje šalyje jis vadinamas skirtingai. Gerai pažįstami rusiški meduoliai kepami iš meduolinės tešlos, su kurios sudėtimi galima eksperimentuoti be galo. Jį galima gaminti su medumi arba cukrumi, su prieskoniais arba be jų. Į jį galima dėti riešutų, cukruotų vaisių, sultenių, vaisių ar uogų uogienės, todėl desertas bus ne tik skanus, bet ir sveikas. Šis meduolių su medumi receptas yra paprastas ir patikimas, rezultatas tikrai patiks.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite medų, cukrų, 50 ml vandens, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps, bet neužvirs. Kai cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą, išmaišykite iki vientisos masės. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus: miltus, sodą, cinamoną, druską. 1 valgomąjį šaukštą miltų palikite tešlai minkyti. Sudėkite paruoštą mišinį ir sausus ingredientus, supilkite brendį ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite dubenyje, kol ji taps vientisa.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir greitai, ne ilgiau kaip minutę, minkykite. Priešingu atveju tešla sustings ir meduoliai bus kieti. Palikite tešlą ant stalo neuždengtą 5 minutėms. Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio ir naudokite formeles meduoliams gaminti. Dėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kepkite 210-220 °C temperatūroje 12-13 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Glajui į puodą sunkiu dugnu supilkite vandenį ir cukrų. Nuolat maišydami ant silpnos ugnies užvirinkite. Kai užvirs, nemaišykite sirupo, leiskite jam pavirti 5 minutes. Leiskite sirupui 5 minutes šiek tiek atvėsti, kad nenudegintų rankų. Pakaitomis pamerkite meduolius į glajų ir pusvalandį džiovinkite ant grotelių.
Kategorijos