Publikavimo data: 2024-09-16
Skanūs naminiai imbieriniai meduoliai
Apie medaus kepimą rusai sužinojo iš skandinavų vikingų IX a. Saldūs pyragai buvo kepami pridedant uogų, ruginių miltų, šaknų ir žolelių. Po poros šimtmečių užjūrio pirkliai iš Rytų pradėjo gabenti "sausuosius spiritinius gėrimus" - cinamoną, kardamoną, imbierą ir kt. Prieskonių pradėta dėti į meduolinius meduolius, kurie pagal europietišką tradiciją dabar vadinami meduoliais. Paruoškite gardžių naminių meduolių pagal klasikinį receptą. Jis labai paprastas. Pyragas gaunasi kvapnus ir neįprastas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinio trynį sumaišykite su cukrumi ir druska. Išplakite. Sumaišykite su grietine ir medumi. Sudėkite sviestą ir citrinos žievelę. Šiek tiek suplakite. Sumaišykite 4/5 miltų su kepimo milteliais, imbieru, cinamonu ir muskato riešutu. Persijokite. Nedidelėmis porcijomis supilkite miltus. Išminkykite minkštą tešlą, kuri šiek tiek liptų prie rankų. Suvyniokite tešlą į polietileną ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite 1-1,5 cm storio. Iškirpkite meduoliukus. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito. Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinkite kepinius.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų meduoliams puošti. Baltymus sumaišykite su cukraus pudra, įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Išplakite. Palaipsniui supilkite visas citrinos sultis.
Kategorijos