Publikavimo data: 2024-09-17
Skanūs naminiai imbieriniai meduoliai su glajumi
Namuose ruošiami meduoliai - skanus, švelnus ir labai kvapnus konditerijos gaminys, kurio pagrindą sudaro minkšta medaus tešla ir saldžiarūgštis glajus. Tinkamai paruoštas desertas pasirodo ne tik maistingas, bet ir naudingas. Meduoliams rinkitės natūralius pieno produktus, o medaus vartokite tamsų - pavyzdžiui, grikių arba viržių. Grikių medus laikomas sveikiausiu, o viržių meduje yra daugiau mineralinių ir baltyminių medžiagų.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į gilų dubenį suberkite nedidelį kiekį miltų, o likusius suberkite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir muskatą. Ingredientus gerai išmaišykite. Į atskirą dubenį įmuškite vieną kiaušinį. Atskirkite antrojo kiaušinio baltymą ir trynį. Į dubenį sudėkite trynį, o baltymą pasilikite glajui. Tada į kiaušinius suberkite druską ir cukrų ir išmaišykite. Tada į ingredientus įmaišykite medų, grietinę, sviestą ir citrinos žievelę. Paruoštą mišinį lengvai suplakite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į kiaušinių mišinį suberkite miltus ir prieskonius ir išmaišykite. Minkykite tešlą rankomis, palaipsniui įmaišydami likusius miltus. Minkštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių miltais, sudėkite paruoštą tešlą ir iškočiokite 1-1,5 cm storio sluoksnį. Naudodami kepimo žiedą ar bet kokią kitą formą išpjaukite būsimus meduolius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ant kepimo skardos padėkite pergamentinio popieriaus lakštą, ant jo paskleiskite ruošinius. Kepkite meduolius 20-25 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Perpilkite likusius baltymus į gilų dubenį, suberkite cukraus pudrą. Ingredientus išplakite iki vientisos masės mikseriu. Tada po truputį įpilkite citrinos sulčių. Paruoštas glajus turi gautis vientisas ir švelnus. Perpilkite mišinį į konditerinį maišelį.
Kategorijos