Publikavimo data: 2024-05-25
Skanūs Odisėjos meduoliai (khalyuzhi)
Adygėjos meduoliai (khalyuzhi) yra sotūs ir skanūs, kaip ir visi tešlos gaminiai, kuriuos gamina šio regiono meistrai. Neįprastu būdu karštame vandenyje paruošta tešla, Adygėjos sūrio įdaras - visa tai sukuria unikalų ir nepakartojamą khalyuzhi skonį. Jie ruošiami taip pat, kaip ir visi panašūs kepiniai, tačiau šie gaminiai yra labai biudžetinis variantas, nors produkcijos yra daug.
Žingsnis 1
Į grietinę (grietinėlę arba pieną) įberkite druskos, supilkite 85 laipsnių temperatūros vandenį ir išmaišykite. Supilkite mišinį į miltus ir užminkykite elastingą tešlą. Atidėkite į šalį 25 minutėms.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 16 dalių ir kiekvieną iškočiokite į ploną 18 cm storio paplotėlį. Ant vienos pusės užtepkite 2 šaukštelius tarkuoto Adygean sūrio su druska. Uždenkite kita puse ir užspauskite kraštus. Nupjaukite tešlos perteklių.
Žingsnis 3
Kepkite haloujis dideliame kiekyje įkaitinto augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Kad jie burbuliuotų, lašinkite aliejų iš keptuvės ir apverskite juos iš abiejų pusių. Taip pat galite užšaldyti nekeptus haloujis ir naudoti, kai prireiks.
Kategorijos