Publikavimo data: 2024-09-16
Skrebučiai su keptomis dešrelėmis
Skrebučiai - tai aliejuje apkepta duona, kuri puikiai dera su tokiais priedais kaip vaisiai, daržovės, mėsa, sūris, sviestas ar uogienė. Tai lengvai pagaminamas patiekalas, kurį galima paruošti bet kokia proga. Skrebučiai tinka pusryčiams, iškylai ir net šventinėms progoms. Skrebučius galite patiekti kaip atskirą patiekalą. Norint pasigaminti skrebučius, nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Pusryčiams paruoškite sočius baltos duonos skrebučius su sultingomis dešrelėmis. Tai užtruks ne ilgiau kaip 15 minučių.
Žingsnis 1
Dešreles išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Kiaušinius įmuškite į patogų dubenį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Suplakite šakute. Kiekvieną duonos riekę pamerkite į kiaušinių masę.
Žingsnis 3
Keptuvėje svieste iš abiejų pusių apkepkite dešros juosteles, kol lengvai paruduos. Išimkite dešreles iš keptuvės.
Žingsnis 4
Į keptuvę įdėkite likusį sviestą, ištirpinkite jį ir sudėkite į jį kiaušinyje išmirkytą duoną. Kepkite duoną iš vienos pusės 3 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Apverskite skrebučius ir kepkite kitą pusę 3 minutes. Ant skrebučio sudėkite dešreles.
Žingsnis 6
Išimkite skrebučius iš keptuvės ir perkelkite į serviravimo lėkštę. Pabarstykite smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Patiekite karštus su arbata arba kava.
Kategorijos