Smėlio meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Smėlio meduoliai

Daugelyje šeimų smėlio tešla nuo seno buvo garbinamas produktas. Manoma, kad smėlio tešlą išrado anglų konditeriai, tačiau XII a., kai ji buvo išrasta, tešla labiau priminė paprastus džiūvėsėlius. Laikui bėgant į tešlą buvo pridėta raugo, grietinės ir kiaušinių, ir būtent tada sausainiai įgavo įprastą išvaizdą ir skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
51 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Smėlio meduoliai Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite kefyrą ir sodą. Kruopščiai išmaišykite ir atidėkite į šalį, kol pradės burbuliuoti. Įmaišykite kiaušinius, cukrų, aliejų ir druską. Supilkite 3 puodelius miltų. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Smėlio meduoliai Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir pašaukite juos į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos