Publikavimo data: 2024-09-16
Šokoladiniai meduoliai
Aromatingi naminiai šokoladiniai meduoliai - kepami ir darbo dienomis, ir per šventes. Jie gaminami iš medaus tešlos su kakavos milteliais, imbieru ir kitais prieskoniais. Kad meduoliai būtų ypač kvapnūs ir įgautų malonią spalvą, vietoj cukraus naudokite natūralų tamsų medų. O jei nenorite vargti su kočėlu ir formelėmis, galite tiesiog atriekti nedidelius tešlos gabalėlius, iškočioti juos į rutuliukus, perkelti į kepimo skardą ir šiek tiek prispausti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka. Ištirpinkite medų, sumaišykite su imbieru, vaniliniu cukrumi, soda, sviestu ir kakava. Viską gerai išmaišykite. Į atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinio trynį. Palaipsniui suberkite kvietinius miltus ir išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio. Stikline ar apvalia formele išpjaukite meduolius ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
Žingsnis 3
Papuoškite meduolius. Sumaišykite verdantį vandenį su cukrumi ir kakava, gerai išmaišykite. Atvėsusius meduolius papuoškite glajumi taip, kaip jums patinka.
Kategorijos