Publikavimo data: 2024-05-25
Struktūros
Struli yra sotus tradicinės vokiečių virtuvės patiekalas. Tai švelnūs neraugintos tešlos ritinėliai su įvairiais įdarais. Dažniausiai įdaras būna mėsos, bet gali būti ir varškės ar daržovių. Struli yra troškinami arba troškinami sultinyje ir gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie pagrindinio patiekalo: bulvių arba mėsos.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą strulems. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, druską, šiltą vandenį ir augalinį aliejų. Keliais etapais suberkite persijotus miltus. Viską išmaišykite mentele, paskui rankomis. Paruoštą tešlą perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto stalo ir minkykite tešlą apie 5 minutes. Tada tešlą uždenkite maistine plėvele ir atidėkite į šalį 25 minutėms.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais ir šiek tiek pakepinkite aliejuje. Į faršą įberkite druskos, pipirų ir pusę pakepintos masės. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Palikite strulius troškintis. Tešlą iškočiokite 3 mm storio sluoksniu. Ant tešlos dėkite įdarą ir paskirstykite jį po visą paviršių. Suvyniokite tešlą į tvirtą ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Į gilią keptuvę sudėkite riekeles ir likusį kepsnį. Užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 35 minutes, kol suminkštės.
Kategorijos