Publikavimo data: 2024-01-03
Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas
Lavašas yra plona kvietinė duona. Lavašo tėvynė - Iranas. Lavašo receptas pas mus atkeliavo iš armėnų virtuvės. Tradiciškai plona plokščia duona kepama specialioje krosnyje, vadinamoje tandyr. Krosnelė statoma žemėje, ji įkaitinama malkomis arba sausu kizyaku. Neapdirbti plokštainiai išdėliojami ant krosnies sienelių, o visiškai sudegę išimami specialiu kabliu. Lavašas puikiai papildo ir pirmuosius, ir antruosius patiekalus, be to, iš lavašo gaminami suktinukai, bandelės, įvairūs užkandžiai ir net pyragai.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištienos krūtinėlę, daržoves ir kiaušinius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite kitus recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę supjaustykite ilgomis 1 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 3
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, pomidorus - pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Paruoškite vištienos tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį. Įberkite prieskonių, druskos ir pipirų. Vištienos gabalėlius pamerkite į kiaušinio masę.
Žingsnis 6
Supilkite džiūvėsėlius ant plokščios lėkštės. Apvoliokite vištieną džiūvėsėliuose. Įkaitinkite gilią keptuvę su dideliu kiekiu saulėgrąžų aliejaus ir 2-3 min. pamerkite juosteles į aliejų, kad aliejus jas visiškai padengtų.
Žingsnis 7
Paruoštas juosteles dėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite, kad išsiskirtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 8
Dabar paruoškite omletą: į dubenį įmuškite likusius 2 kiaušinius. Sumaišykite juos su druska ir pipirais. Įkaitinkite kitą keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite kiaušinius ir kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes. 2 valgomuosius šaukštus pieno ir prieskonius supilkite į kiaušinių masę.
Žingsnis 9
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite kečupą, majonezą, grietinę ir garstyčias.
Žingsnis 10
Surinkite ritinį. Padėkite pitą ant lygaus paviršiaus, pusę pitos patepkite padažu, o ant kitos pusės sudėkite vištienos juosteles ir sūrį.
Žingsnis 11
Ant vištienos dėkite omletą ir ant viršaus - daržoves.
Žingsnis 12
Švelniai susukite vyniotinį.Pašildykite vyniotinį sausoje keptuvėje, taip sūris išsilydys ir vyniotinis bus skanesnis.
Kategorijos