Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas

Lavašas yra plona kvietinė duona. Lavašo tėvynė - Iranas. Lavašo receptas pas mus atkeliavo iš armėnų virtuvės. Tradiciškai plona plokščia duona kepama specialioje krosnyje, vadinamoje tandyr. Krosnelė statoma žemėje, ji įkaitinama malkomis arba sausu kizyaku. Neapdirbti plokštainiai išdėliojami ant krosnies sienelių, o visiškai sudegę išimami specialiu kabliu. Lavašas puikiai papildo ir pirmuosius, ir antruosius patiekalus, be to, iš lavašo gaminami suktinukai, bandelės, įvairūs užkandžiai ir net pyragai.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai, maisto priedai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 1
Nuplaukite vištienos krūtinėlę, daržoves ir kiaušinius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite kitus recepte išvardytus ingredientus.

Žingsnis 2

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę supjaustykite ilgomis 1 cm pločio juostelėmis.

Žingsnis 3

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 3
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, pomidorus - pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 5

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 5
Paruoškite vištienos tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį. Įberkite prieskonių, druskos ir pipirų. Vištienos gabalėlius pamerkite į kiaušinio masę.

Žingsnis 6

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 6
Supilkite džiūvėsėlius ant plokščios lėkštės. Apvoliokite vištieną džiūvėsėliuose. Įkaitinkite gilią keptuvę su dideliu kiekiu saulėgrąžų aliejaus ir 2-3 min. pamerkite juosteles į aliejų, kad aliejus jas visiškai padengtų.

Žingsnis 7

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 7
Paruoštas juosteles dėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite, kad išsiskirtų aliejaus perteklius.

Žingsnis 8

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 8
Dabar paruoškite omletą: į dubenį įmuškite likusius 2 kiaušinius. Sumaišykite juos su druska ir pipirais. Įkaitinkite kitą keptuvę su augaliniu aliejumi. Supilkite kiaušinius ir kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes. 2 valgomuosius šaukštus pieno ir prieskonius supilkite į kiaušinių masę.

Žingsnis 9

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 9
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite kečupą, majonezą, grietinę ir garstyčias.

Žingsnis 10

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 10
Surinkite ritinį. Padėkite pitą ant lygaus paviršiaus, pusę pitos patepkite padažu, o ant kitos pusės sudėkite vištienos juosteles ir sūrį.

Žingsnis 11

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 11
Ant vištienos dėkite omletą ir ant viršaus - daržoves.

Žingsnis 12

Suvyniokite su juostelėmis ir rausvu padažu receptas Žingsnis 12
Švelniai susukite vyniotinį.Pašildykite vyniotinį sausoje keptuvėje, taip sūris išsilydys ir vyniotinis bus skanesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos