Publikavimo data: 2024-09-17
Šventiniai imbieriniai meduoliai
Meduoliai yra puikus saldus skanėstas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Tokius meduolius geriausia kepti Kalėdoms arba Naujųjų metų išvakarėse, nes juos galima lengvai papuošti ir padaryti įmantrius. Tačiau nebūtina laukti švenčių, kad paruoštumėte šį neįprastą pikantišką desertą prie arbatos. Meduolių kepimo procesas yra labai įdomus, o rezultatas tikrai patiks.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. 150 g cukraus sumaišykite su pieno ir vandens mišiniu. Įmaišykite augalinį aliejų, kiaušinį, druską ir vanilinį cukrų. Kruopščiai išplakite. Į kitame dubenyje esančius miltus suberkite imbierą ir kepimo miltelius, išmaišykite. Miltus ir medų supilkite į dubenį su cukrumi ir pienu. Išmaišykite plakikliu, o tada mentele. Kai tešla taps panaši į tirštą grietinę, sudėkite sviestą. Minkykite tešlą 5-7 minutes, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Ant stalo paberkite šiek tiek miltų. Paskleiskite pusę tešlos. Išlyginkite ją taip, kad būtų maždaug 1 cm storio. Meduoliams gaminti naudokite formą. Paruoštus meduolius sudėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į orkaitę. Tada tą patį padarykite su likusia tešla. Galiausiai turėsite dvi skardas gatavų meduolių.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Į puodą supilkite 150 g cukraus ir 100 ml vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, dar 5 minutes palaikykite ant viryklės. Meduolius sudėkite į platų dubenį, užpilkite paruoštu glajumi ir palikite išdžiūti.
Kategorijos