Publikavimo data: 2024-09-16
Tinkami meduoliai
Tikri meduoliai yra kvapnūs, skanūs, minkšti ir labai gardūs, todėl nuo seno yra vienas iš Kalėdų simbolių. Tokiais kepiniais savo artimuosius galite vaišinti bet kuriuo metų laiku ir bet kokia proga, nesvarbu, ar tai būtų gimtadienis, ar Rugsėjo 1-oji. Meduoliai gali būti puikus suvenyras. Konditerijos gaminiai puošiami cukraus pudra arba glajumi, kurį galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patiems.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Puode pašildykite medų, cukrų ir vandenį, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Atvėsinkite iki 70 laipsnių, suberkite miltus ir greitai išminkykite tešlą. Įmaišykite kiaušinio trynį, sodą, imbierą ir prieskonių mišinį. Išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Tešlą iškočiokite kočėlu iki 5 mm storio. Išpjaukite meduolius formelėmis, perkelkite juos į augaliniu aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Kategorijos