Traškūs imbieriniai meduoliai su kardamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Traškūs imbieriniai meduoliai su kardamonu

Ar jūsų vaikai mėgsta sausainius, bet nerimaujate, kad parduotuvėje pirktuose sausainiuose yra per daug cheminių medžiagų? Išbandykite kepti meduolius pagal mūsų receptą. Skoniu jie visiškai nesiskiria nuo pirktų parduotuvėje, tačiau jų sudėtis yra labai geresnė. Tokius sausainius galima gaminti ir darbo dienomis, ir per šventes, nes, pakeitę formą ir papuošimus, galite pasigaminti sausainių bet kokiam renginiui.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
384 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Traškūs imbieriniai meduoliai su kardamonu Žingsnis 1
Sudėkite miltus, sodą ir prieskonius į dubenį ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje mikseriu išsukite sviestą ir cukrų iki kreminės masės.

Žingsnis 2

Traškūs imbieriniai meduoliai su kardamonu Žingsnis 2
Į sviesto kremą įmaišykite kiaušinį ir šiltą medų. Išplakite mikseriu ir tada įmaišykite miltų ir prieskonių mišinį. Gerai išminkykite tešlą iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Tešla taps kilnios rudos spalvos. Dėkite tešlą į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 3

Traškūs imbieriniai meduoliai su kardamonu Žingsnis 3
Meduolių masę iškočiokite plonu maždaug 3 milimetrų sluoksniu. Iškirpkite meduolius formelėmis arba stikline, jei formelės nėra. Juos galite supjaustyti ir peiliu į kvadratėlius ar rombus.

Žingsnis 4

Traškūs imbieriniai meduoliai su kardamonu Žingsnis 4
Dėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba patepkite augaliniu aliejumi. Formeles išdėliokite nedideliu atstumu viena nuo kitos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes. Kai tik sausainiai paruduos - išimkite juos, kitaip jie iš karto sudegs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos