Publikavimo data: 2025-08-18
Traškūs imbieriniai meduoliai su kardamonu
Ar jūsų vaikai mėgsta sausainius, bet nerimaujate, kad parduotuvėje pirktuose sausainiuose yra per daug cheminių medžiagų? Išbandykite kepti meduolius pagal mūsų receptą. Skoniu jie visiškai nesiskiria nuo pirktų parduotuvėje, tačiau jų sudėtis yra labai geresnė. Tokius sausainius galima gaminti ir darbo dienomis, ir per šventes, nes, pakeitę formą ir papuošimus, galite pasigaminti sausainių bet kokiam renginiui.
Žingsnis 1
Sudėkite miltus, sodą ir prieskonius į dubenį ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje mikseriu išsukite sviestą ir cukrų iki kreminės masės.
Žingsnis 2
Į sviesto kremą įmaišykite kiaušinį ir šiltą medų. Išplakite mikseriu ir tada įmaišykite miltų ir prieskonių mišinį. Gerai išminkykite tešlą iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Tešla taps kilnios rudos spalvos. Dėkite tešlą į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Meduolių masę iškočiokite plonu maždaug 3 milimetrų sluoksniu. Iškirpkite meduolius formelėmis arba stikline, jei formelės nėra. Juos galite supjaustyti ir peiliu į kvadratėlius ar rombus.
Žingsnis 4
Dėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba patepkite augaliniu aliejumi. Formeles išdėliokite nedideliu atstumu viena nuo kitos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes. Kai tik sausainiai paruduos - išimkite juos, kitaip jie iš karto sudegs.
Kategorijos