Publikavimo data: 2025-08-18
Tula dažyti meduoliai
Tradicinis arbatos vakarėlis Rusijoje ir NVS šalyse neapsieina be saldumynų. Saldumynai, sausainiai, tortai, vafliai ir pyragaičiai - dažni svečiai ant stalų. Šiais laikais visus šiuos dalykus nesunkiai nusipirksite parduotuvėje, tačiau daug maloniau į patiektus desertus įdėti dalelę savęs ir juos pasigaminti patiems. Pavyzdžiui, svečius galite nustebinti dažytais Tulos meduoliais. Jie gaunasi švelnūs ir orūs, todėl tikrai patiks visiems be išimties. Šį saldumyną gali paruošti kiekvienas. Svarbiausia atidžiai laikytis recepto.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą sumaišykite su medumi, kiaušiniais ir cukrumi. Tada sudėkite visus sausus ingredientus.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą, tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio. Padarykite kelias reikiamo dydžio tešlos juosteles. Orientuokitės į savo meduolio dydį. Ant vieno juostelės galo uždėkite saldinto sutirštinto pieno.
Žingsnis 4
Tešlos juosteles perlenkite per pusę ir gerai užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dėkite meduolius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir kepkite 25-30 minučių.
Žingsnis 6
Karštus meduolius papuoškite glajumi.
Žingsnis 7
Palaukite, kol glajus sustings, ir patiekite meduolius.
Kategorijos