Publikavimo data: 2024-05-19
Tula meduoliai
Žingsnis 1
Paimkite puodą ir supilkite į jį medų. Tada į medų sudėkite sviestą, cukrų. Ingredientų mišinį reikia kaitinti ir išmaišyti iki vientisos masės. Po to atvėsinkite. Įdėkite šiek tiek malto cinamono ir muskato riešuto.
Žingsnis 2
Į būsimą tešlą suberkite nedidelį kiekį miltų, sodos ir įmuškite 2 vištų kiaušinius. Tada įmaišykite likusį miltų kiekį.
Žingsnis 3
Gerai išminkykite tešlą, kad ji taptų tiršta. Iš tešlos suformuokite rutulį. Palikite pastovėti 100-120 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite švarų paviršių tešlai iškočioti pabarstydami jį miltais. Tešlą plonai iškočiokite ir peiliu suformuokite stačiakampį. Vizualiai padalykite tešlą į dvi dalis. Ant vienos iš jų sudėkite virto sutirštinto pieno įdarą. Kitą tešlos stačiakampio pusę uždenkite kondensuotu pienu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.
Žingsnis 5
Ant "Tula" meduolio ruošinio sukurkite raštą. Paruoškite švarią kepimo skardą ir padėkite ant jos kepimo pergamentą. Uždėkite tešlos gabalėlį ant pergamento.
Žingsnis 6
Įdėkite "Tula" meduolius 15 minučių į iki 200 C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 7
Išimkite skardą iš orkaitės. Kad meduoliai blizgėtų, patepkite juos vištos kiaušinio baltymu. Atskirame dubenyje atskirkite trynį nuo baltymo. Jei norite, galite jį sumaišyti su cukraus pudra. Padenkite meduolius ir palikite juos išjungtoje, bet šiltoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos