Publikavimo data: 2025-08-17
Tula meduoliai
Garsieji Tulos meduoliai nebūtinai visada turi būti perkami parduotuvėje. Šį populiarų skanėstą galite pasigaminti namuose! Tulos meduolių ingredientų galite įsigyti bet kuriame didesniame prekybos tinkle. Paruošimas nėra labai sudėtingas. Jei anksčiau esate susidūrę su kepimu, visai nesunkiai galėsite juos išsikepti namų virtuvėje. Pabandykite juos pagaminti patys ir nustebinkite savo šeimą nuostabaus skonio tradiciniais Tulos meduoliais, kuriuos jiems iškepėte patys!
Žingsnis 1
Cukrų ir sviestą sudėkite į puodą ir nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Tada į keptuvę su ištirpintu sviestu įberkite žiupsnelį druskos, medaus, malto imbiero ir kalėdinių prieskonių mišinio bei puodelį miltų. Šaukštu išminkykite tešlą, tada įmaišykite kiaušinius, likusius miltus ir kepimo miltelius. Suformuokite tešlą. Tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba maišelį ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite į maždaug 1 cm storio lakštą. Formeles naudokite būsimiems meduoliams išpjauti.
Žingsnis 4
Kepkite apie 10 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kai meduoliai pradės ruduoti ir tamsėti ⎯ išjunkite orkaitę ir išimkite skardą.
Žingsnis 5
Kai meduoliai atvės, perkelkite juos į serviravimo lėkštes ir padėkite ant stalo. Gero apetito!
Kategorijos