Publikavimo data: 2025-08-18
Tula meduoliai su virintu sutirštintu pienu
Iš vaikystės pažįstamas skonis. Turbūt kiekvienas bent kartą yra ragavęs šių meduolių! Tačiau ne visi žino, kad tikrus "Tula" meduolius galima pasigaminti patiems namų virtuvėje. Vienas populiariausių "Tula" meduolių rūšių ⎯ su virinto sutirštinto pieno įdaru. Galite pabandyti juos pasigaminti namuose, nes tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Nustebinkite savo šeimą ir draugus pažįstamo skonio meduoliais, kuriuos jiems paruošėte namuose, savo virtuvėje!
Žingsnis 1
Supilkite cukrų į puodą ir sudėkite sviestą. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Į ištirpintą sviestą įberkite žiupsnelį druskos, medaus, malto imbiero ir kalėdinių prieskonių mišinio.
Žingsnis 3
Įdėkite puodelį miltų ir išminkykite šaukštu. Tada įmuškite kiaušinius, suberkite likusius miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išminkykite tešlą. Tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba maišelį ir palikite pusvalandžiui šaldytuve.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į maždaug 1 cm storio lakštą ir supjaustykite jį viengubais stačiakampiais. Ant pusės jų dėkite saldinto sutirštinto pieno įdaro.
Žingsnis 5
Tolygiai paskleiskite įdarą ir uždenkite viršų likusiais stačiakampiais, sujungdami viršutinio ir apatinio tešlos sluoksnių kraštus.
Žingsnis 6
Meduolius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite apie 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Atkreipkite dėmesį, kad priklausomai nuo orkaitės tūrio ir tipo (elektrinė, dujinė, konvekcinė ar nekonvekcinė) kepimo laikas gali skirtis. Kai meduoliai pradeda ruduoti, vadinasi, juos galima išimti.
Žingsnis 7
Kai meduoliai atvės, sudėkite juos į gražią lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos