Publikavimo data: 2024-04-03
Turkiška kava
Turkiška kava dar vadinama rytietiška kava. Ji paplitusi Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje, Kaukaze ir net Balkanuose. Šiandien turkiška kava ruošiama naudojant specialius prietaisus - dėžes su smėliu ir kaitinimo elementais. Specialistai tikina, kad rytietiško stiliaus kava, ruošiama ant dujinės viryklės, yra visiškai kitokio skonio nei originali.
Žingsnis 1
Paruoškite turkiškos kavos. Kavą, cukrų ir vandenį supilkite į kavos puodelį. Pastatykite ant silpnos ugnies. Kai gėrimo paviršiuje susidarys nedidelis kiekis putų, įberkite nedidelį kiekį druskos. Išmaišykite. Kai vėl susidarys putos, išimkite kavą iš viryklės ir supilkite į nedidelį puodelį.
Kategorijos