Turkiška kava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Turkiška kava

Turkiška kava dar vadinama rytietiška kava. Ji paplitusi Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje, Kaukaze ir net Balkanuose. Šiandien turkiška kava ruošiama naudojant specialius prietaisus - dėžes su smėliu ir kaitinimo elementais. Specialistai tikina, kad rytietiško stiliaus kava, ruošiama ant dujinės viryklės, yra visiškai kitokio skonio nei originali.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
9 kcal.
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Turkiška kava Žingsnis 1
Paruoškite turkiškos kavos. Kavą, cukrų ir vandenį supilkite į kavos puodelį. Pastatykite ant silpnos ugnies. Kai gėrimo paviršiuje susidarys nedidelis kiekis putų, įberkite nedidelį kiekį druskos. Išmaišykite. Kai vėl susidarys putos, išimkite kavą iš viryklės ir supilkite į nedidelį puodelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos