Publikavimo data: 2024-06-16
Uodega pagal močiutės receptą
Mano močiutė retkarčiais taip gamindavo ananasus. Tai puikus skanėstas švenčių ar kitų svarbių įvykių proga, nepaprastai skanus. Receptą sužinojau iš mamos, deja, iš močiutės asmeniškai sužinoti nepavyko.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite. Supilkite degtinę. Su ja ananasai pasidarys burbuliuojantys ir traškūs. Degtinė išgaruos nuo karščio, todėl patiekalą galite drąsiai duoti vaikams. Tada suberkite miltus ir rankomis gerai išminkykite tešlą. Palikite tešlą pastovėti apie 10-15 minučių. Po to labai plonai iškočiokite tešlą ir padalykite ją į gabalėlius. Pitos duonai galite suteikti bet kokią norimą formą. Paimkite didelį indą kepimui. Įpilkite aliejaus, kad visiškai panardintumėte pitos duoną, ir kepkite, kol ji taps auksinė. Ananasai paruošti! Galite patiekti.
Kategorijos