Publikavimo data: 2024-09-16
Vaikų meduoliai
Šių beprotiškai saldžių imbierinių meduolių su glajumi receptas tikrai patiks vaikams. Be to, šį skanėstą taip paprasta pagaminti, kad galėsite jį kurti kartu su savo mažaisiais. Mažai kas žino, kad meduolius į Europą 992 m. atvežė armėnų vienuolis, kuris mokė Prancūzijos krikščionis šių gaminių kepimo meno. O jau viduramžiais Vokietijoje buvo įkurtas meistrų cechas, kuris kontroliavo šios rūšies konditerijos gaminių kūrimą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Į dubenį sudėkite medų ir šiek tiek ištirpintą sviestą, sumaišykite ir dėkite į vidutinio stiprumo mikrobangų krosnelę. Tada įmaišykite cinamoną ir imbierą. Atskirai įmuškite kiaušinius. Į juos suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išplakite plakikliu iki vientisos masės ir atsargiai supilkite į medaus ir sviesto mišinį, nuolat maišydami. Supilkite miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Pabarstykite stalą miltais, padėkite ant jo tešlą ir pradėkite minkyti. Tada iškočiokite ją kočėlu iki 0,5 cm storio ir formelėmis išpjaukite įvairias formas, kurias sudėkite ant kepimo skardos ir siųskite kepti 11-12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius patiekti. Kiaušinių baltymus išplakite plaktuvu, suberkite cukraus pudrą ir dar kartą gerai išplakite. Tada gautu glajumi aptepkite neatvėsusius meduolius, apibarstykite cukruotais vaisiais ir konditeriniais pabarstukais.
Kategorijos