Publikavimo data: 2025-08-17
Vokiški štrudeliai
Mano mėgstamiausias vaikystės patiekalas. Jį labai lengva ir paprasta paruošti iš turimų produktų.
Žingsnis 1
Sudėkite kiaulienos šonkauliukus ir kopūstus į puodą ir troškinkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Kol kopūstai ir mėsa kepa, iškepkime tešlą. Gerai išmaišykite kefyrą, kiaušinį, druską, cukrų ir sodą ir palaipsniui į mišinį suberkite miltus. Užminkykite ne per tirštą tešlą, bet kartu, kad ji neliptų prie rankų, galite įberti daugiau miltų.
Žingsnis 3
Kai mėsa ir kopūstai bus paruošti, padalykite tešlą per pusę. Iškočiokite 3 mm storio apskritimą, patepkite 2 valgomaisiais šaukštais saulėgrąžų aliejaus ir susukite į ritinėlį. Tą patį pakartokite su kita tešlos puse.
Žingsnis 4
Supjaustykite štrudelius maždaug 3-4 cm dydžio apskritimais.
Žingsnis 5
Ant kopūstų ir mėsos sudėkite tešlos virtinukus ir užpilkite trupučiu verdančio vandens. (Vanduo turi apsemti kopūstus). Virkite ant silpnos ugnies sandariai uždengę dangtį 30 minučių.
Kategorijos