Publikavimo data: 2025-08-17
Žingsnis po žingsnio imbierinių meduolių receptas
Kalėdinių skanėstų ruošimas reikalauja daug laiko ir pastangų. Norite nustebinti ir pradžiuginti savo šeimą ir draugus. Šis žingsnis po žingsnio imbierinių meduolių su imbieru receptas padės prieššventinėje skuboje! Kad kepiniai būtų minkštesni, meduolius reikia padaryti šiek tiek storesnius. Tešlą iškočiokite 1 arba 1,5 cm storio ir išpjaukite ruošinius, naudodami įvairias formas ir figūrėles. Paruoškite meduolius su imbieru, cinamonu, kalendra ir medumi! Kalėdų išvakarėse nepakartojamas prieskonių aromatas prisidės prie šventinės atmosferos namuose!
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį arba keptuvę ir išminkykite tešlą. Tam vištienos kiaušinius su cukrumi plakite iki putų. Į mišinį įpilkite šilto vandens ir augalinio aliejaus. Tada įmaišykite medų, cinamoną, imbierą ir kalendrą. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir raugą. Sausąją tešlos sudedamąją dalį sumaišykite su skystuoju pagrindu. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 90 minučių. Po šio laiko tešla taps elastingesnė.
Žingsnis 2
Nuimkite maistinę plėvelę ir švarų stalo paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą 1,5 cm storio sluoksniu. Naudodami formeles, iš tešlos išpjaukite meduolių gabalėlius.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį aliejumi. Ant formos dugno sudėkite meduolių gabalėlius. Kepkite meduolius 10 minučių 200C temperatūros orkaitėje. Jie bus paruošti, kai kraštai labiau paruduos. Būtinai pasirūpinkite, kad meduoliai orkaitėje nesudegtų. Po to išimkite formą iš orkaitės ir palikite meduolius atvėsti.
Žingsnis 4
Ant gražios lėkštės ar serviravimo lėkštės sudėkite meduolių pieno meduolius. Patiekite juos su arbata arba kakava. Paruošta!
Kategorijos