Publikavimo data: 2025-08-20
Žingsnis po žingsnio imbierinių meduolių receptas namuose
Nuo vaikystės Naujųjų metų išvakarės ir Kalėdos kelia prieššventinį nerimą ir džiaugsmą. Norisi nustebinti ir pradžiuginti savo šeimą ir draugus. Žingsnis po žingsnio imbierinių meduolių su imbieru receptas padės prieššventinėje skuboje! Kad kepiniai taptų minkštesni, meduolius reikia padaryti šiek tiek storesnius. Tešlą iškočiokite 1 arba 1,5 cm storio ir išpjaukite ruošinius, naudodami įvairias formas ir figūrėles. Paruoškite meduolius su imbieru, cinamonu ir medumi! Kalėdinis šių prieskonių aromatas tikrai sukurs šventinę atmosferą namuose!
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį arba keptuvę tešlai paruošti. Kiaušinį su ruduoju cukrumi išplakite iki putų. Į mišinį supilkite pašildytą drungną vandenį ir augalinį aliejų. Tada sudėkite karštą medų, cinamoną ir imbierą. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius. Sausąją tešlos sudedamąją dalį sumaišykite su skystuoju pagrindu. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 90 minučių. Po šio laiko su tešla bus šiek tiek lengviau dirbti, nes ji taps elastinga.
Žingsnis 2
Nuimkite maistinę plėvelę ir švarų stalo paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą 1 arba 1,5 cm storio sluoksniu. Naudodami formeles, iš tešlos išpjaukite meduolių gabalėlius.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo formą ir patepkite ją aliejumi. Apatinį meduolių paviršių pabarstykite miltais, kad jie nesuliptų. Ant formos dugno išdėliokite meduolių gabalėlius. Kepkite meduolius 10 minučių 200 C temperatūros orkaitėje. Jie bus paruošti, kai kraštai labiau paruduos. Būtinai įsitikinkite, kad meduoliai orkaitėje nesudegė. Po to išimkite formą iš orkaitės ir palikite meduolius atvėsti.
Žingsnis 4
Perkelkite pieniškus imbierinius pyragėlius į didelę gražią lėkštę. Patiekite juos su šviežiai užplikyta arbata. Paruošta!
Kategorijos