Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų kompotas
Kad gėrimas būtų skanus, turėtumėte rinktis prinokusius, sveikus, nepažeistus ir nesupuvusius vaisius. Neprinokę vaisiai gali suteikti kartumo, o pernokę ar per daug mėsingi sugadins kompoto grynumą. Abrikosų kompotą žiemai galima ruošti iš sveikų vaisių, taip pat iš puselių ir net skiltelių. Pirmiausia reikėtų sunaudoti sveikų abrikosų kompotą, kad jis nebūtų laikomas ilgiau nei metus. Ilgiau laikant, sėklose kaupiasi nuodinga medžiaga - ciano vandenilio rūgštis.
Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus. Kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Abrikosus sandariai sudėkite į stiklainius.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Sumaišykite vandenį ir cukrų, užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 10 minučių. Karštą sirupą supilkite ant abrikosų.
Žingsnis 3
Sterilizuokite kompotą. Sudėkite stiklainius su kompotu į puodą su vandeniu, užvirinkite ir sterilizuokite 15 minučių. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais.
Žingsnis 4
Paruoškite kompotą saugojimui. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite atvėsti.
Kategorijos