Publikavimo data: 2024-05-12
Adygėjos sūris namuose
Žingsnis 1
Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite pieną.
Žingsnis 2
Į pieną plona srovele įpilkite kefyro ir palaukite, kol pasirodys varškės dribsniai.
Žingsnis 3
Kai tik dribsniai nusėda ant keptuvės dugno, o išrūgos tampa skaidrios, nusausinkite mišinį į sūrmaišiu išklotą sietelį. Gautą mišinį pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 4
Gerai išspauskite mišinį, suvyniokite jį į sūrmaišį ir užspauskite ant viršaus. Palikite sūrį 10 valandų, kad per tą laiką nutekėtų išrūgų perteklius.
Žingsnis 5
Sūrį galima palikti šaldytuve kelioms dienoms, kad jis įgautų skonį. Tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Kategorijos