Publikavimo data: 2024-05-12
Naminis kefyro sūris
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite.
Žingsnis 2
Plona srovele supilkite kefyrą į mišinį ir virkite, kol varškė taps dribsniais.
Žingsnis 3
Uždenkite sūrmaišį sūrmaišiu. Kai išrūgos taps skaidrios ir dribsniai nusės ant puodo dugno, nusausinkite jas į sietelį. Į gautą mišinį pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 4
Gautą mišinį išspauskite ir suvyniokite į marlę. Ant viršaus uždėkite presą. Palikite sūrį 10 valandų, kad nutekėtų išrūgų perteklius.
Žingsnis 5
Supjaustykite sūrį kąsnio dydžio gabalėliais ir patiekite.
Kategorijos