Naminis kefyro sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Naminis kefyro sūris

Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Naminis kefyro sūris Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Supilkite mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite.

Žingsnis 2

Naminis kefyro sūris Žingsnis 2
Plona srovele supilkite kefyrą į mišinį ir virkite, kol varškė taps dribsniais.

Žingsnis 3

Naminis kefyro sūris Žingsnis 3
Uždenkite sūrmaišį sūrmaišiu. Kai išrūgos taps skaidrios ir dribsniai nusės ant puodo dugno, nusausinkite jas į sietelį. Į gautą mišinį pagal skonį įberkite druskos.

Žingsnis 4

Naminis kefyro sūris Žingsnis 4
Gautą mišinį išspauskite ir suvyniokite į marlę. Ant viršaus uždėkite presą. Palikite sūrį 10 valandų, kad nutekėtų išrūgų perteklius.

Žingsnis 5

Naminis kefyro sūris Žingsnis 5
Supjaustykite sūrį kąsnio dydžio gabalėliais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, česnakų preparatai, varškė su grietine

Kategorijos