Aguonų bandelės su šokoladu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Aguonų bandelės su šokoladu

Jei turite laisvo laiko ir norite palepinti šeimą gardžiu naminiu kepiniu, aguoninės bandelės su šokoladu - geriausias pasirinkimas. Minkšta, oro, puri tešla su aguonomis, saldžiomis rūgštynėmis, gausiai užpilta šokoladiniu glajumi - tai nuostabus tradicinis desertas. Jį dievina suaugusieji, o ypač vaikai.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
296 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.06/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aguonų bandelės su šokoladu Žingsnis 1
Paruoškite raugą: pašildykite truputį vandens, suberkite mieles ir cukrų, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių šiltoje vietoje. Dabar paruoškite tešlos pagrindą: pašildykite pieną, suberkite cukrų, sviestą, oparą ir 200 g persijotų miltų. Išmaišykite, uždenkite švariu rankšluosčiu ir 20 minučių palaikykite šiltai.

Žingsnis 2

Aguonų bandelės su šokoladu Žingsnis 2
Lengvai įmuškite kiaušinius, supilkite juos į tešlos pagrindą ir išmaišykite. Į atskirą dubenį persijokite 200 g miltų, suformuokite duobutę, sudėkite į ją paruoštą tešlos pagrindą ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 40 minučių.

Žingsnis 3

Aguonų bandelės su šokoladu Žingsnis 3
Paruoškite įdarą - puode pašildykite pieną ir cukrų, išmaišykite ir užvirinkite. Nuolat maišydami supilkite nedidelėmis porcijomis manų kruopas, garuose virtas sultenes ir aguonas.

Žingsnis 4

Aguonų bandelės su šokoladu Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į maždaug 30-35 cm stačiakampio formą, tolygiai paskirstykite įdarą ant tešlos, 2 cm nuo vieno ilgojo krašto. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite 4-5 cm storio riekelėmis. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite su pienu išplaktu kiaušinio tryniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Žingsnis 5

Aguonų bandelės su šokoladu Žingsnis 5
Paruoškite glajų: į puodą supilkite pieną ir suberkite cukrų. Nuolat maišydami virkite 1 minutę ant silpnos ugnies. Suberkite kakavos miltelius ir virkite dar 1 minutę. Tada sudėkite sviestą, gerai išmaišykite ir glajumi aptepkite atvėsusias bandeles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos