Publikavimo data: 2024-06-16
Aguonų bandelės su šokoladu
Jei turite laisvo laiko ir norite palepinti šeimą gardžiu naminiu kepiniu, aguoninės bandelės su šokoladu - geriausias pasirinkimas. Minkšta, oro, puri tešla su aguonomis, saldžiomis rūgštynėmis, gausiai užpilta šokoladiniu glajumi - tai nuostabus tradicinis desertas. Jį dievina suaugusieji, o ypač vaikai.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą: pašildykite truputį vandens, suberkite mieles ir cukrų, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių šiltoje vietoje. Dabar paruoškite tešlos pagrindą: pašildykite pieną, suberkite cukrų, sviestą, oparą ir 200 g persijotų miltų. Išmaišykite, uždenkite švariu rankšluosčiu ir 20 minučių palaikykite šiltai.
Žingsnis 2
Lengvai įmuškite kiaušinius, supilkite juos į tešlos pagrindą ir išmaišykite. Į atskirą dubenį persijokite 200 g miltų, suformuokite duobutę, sudėkite į ją paruoštą tešlos pagrindą ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 40 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą - puode pašildykite pieną ir cukrų, išmaišykite ir užvirinkite. Nuolat maišydami supilkite nedidelėmis porcijomis manų kruopas, garuose virtas sultenes ir aguonas.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į maždaug 30-35 cm stačiakampio formą, tolygiai paskirstykite įdarą ant tešlos, 2 cm nuo vieno ilgojo krašto. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite 4-5 cm storio riekelėmis. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite su pienu išplaktu kiaušinio tryniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų: į puodą supilkite pieną ir suberkite cukrų. Nuolat maišydami virkite 1 minutę ant silpnos ugnies. Suberkite kakavos miltelius ir virkite dar 1 minutę. Tada sudėkite sviestą, gerai išmaišykite ir glajumi aptepkite atvėsusias bandeles.
Kategorijos