Publikavimo data: 2024-04-02
Dešra tešloje
Kepinių mėgėjams siūlomas puikus ir greitas užkandis - dešrelės tešloje. Pagal receptą reikia paruošti mielinę tešlą. Kad tešla įgautų gražią formą, padarykite gėlių formos bandeles ir iškepkite jas orkaitėje. Tokios bandelės labai patinka vaikams, todėl svarbu, kad visi produktai būtų aukščiausios kokybės. Paruošimui rinkitės naminį pieną. Virta dešra turėtų būti tik aukščiausios rūšies: daktariška, mėgėjiška, pieniška.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus, mieles, cukrų ir druską persijokite į gilų dubenį. Supilkite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite. Atskirai pašildykite pieną iki 25-30 laipsnių ir supilkite į dubenį. Užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.
Žingsnis 2
Suformuokite bandeles. Iškočiokite tešlą ir stikline išpjaukite apskritimus. Dešrą supjaustykite 2-3 mm storio žiedais. Ant kiekvieno tešlos apskritimo uždėkite po dešros žiedą ir uždenkite kitu tešlos apskritimu. Peiliu padarykite 6 arba 8 įpjovimus apskritime. Apskritimo vidurys turi likti nepažeistas. Kaimyninius žiedlapius pasukite skirtingomis kryptimis.
Žingsnis 3
Kepkite dešrą tešloje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos