Publikavimo data: 2024-03-23
Sauccini su varške
Tikriausiai jau atspėjote, iš kokio žodžio kilęs pavadinimas "sochnik". Patvirtiname: nuo žodžio "sultys". Faktas tas, kad pirmieji sočikai buvo plokšti pyragai iš neraugintos tešlos, aptepti kanapių sėklų sultimis arba aliejumi. Dabar reikalas kiek kitoks: skanius džiūvėsėlius galima kepti orkaitėje su bet kokiu įdaru iš smėlinės ar mielinės tešlos. Mūsų pasirinkimas buvo su varške, o mūsų žingsnis po žingsnio receptas padės jums išsikepti tokius pat. Pasiruoškite varškės ir grietinės įdarui!
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: sumaišykite kiaušinį, aliejų, cukraus pudrą ir druską. Dalimis supilkite miltus, suberkite raugą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: varškę išsukite su cukrumi, įmuškite pusę kiaušinio trynio ir išmaišykite. Sudėkite grietinę, miltus ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 6 dalis ir kiekvieną iškočiokite į ovalų. Ant vienos ovalo pusės dėkite įdarą ir uždenkite kita puse. Tokiu pat būdu suformuokite likusius pyragėlius.
Žingsnis 4
Aptepkite blynelius likusiu kiaušinio tryniu, sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos